NobonetTint ColorPortal csoportSpace PlusgyermeksportHotelinfó

NOL - Belföld

A Facebook-demokrácia zsákutca?

pNem a reklámadó, hanem a reklámkényszer korlátozta először a sajtószabadságot még a huszadik században – hangzott el azon a nyilvános beszélgetésen, amelyet a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) Civil Falujában rendeztek péntek délután, Schiffer András LMP-társelnök, Vágó Gábor volt parlamenti képviselő és Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alapítója részvételével./p

A vár nincs kész, de kampányelemnek megfelel

- A vár kivitelezőjének kiválasztása harmadszorra sikerült, a munkálatok két évet késtek, a belsőépítészet még el sem kezdődött - közölték miskolci ellenzéki politikusok, ám a Fideszt ez nem hatotta meg. Ma átadták a felújított diósgyőri várat, igaz, a beruházás befejezése jövő júniusra várható.

A betelepülőktől félve gyújtották fel a házat

pA Baranya megyei Tarrós község lakói meggátolták, hogy egy sásdi roma család beköltözzön a falujukba. Az üresen álló porta pénteken kigyulladt, s a rendőrség nyomozást indított az ügyben./p

"Strasbourg-gyanús" a tanácselnökök pályáztatása?

Fleck Zoltán jogszociológus szerint nagyobb lehet majd a bírákban az igazodási kényszer, ha a tanácselnököket is határozott időre nevezik ki.

Szegény a vádlott, helybe megy a bíró

Nem volt pénzük az útiköltségre a beledi vádlottaknak, így a Győri Ítélőtábla büntetőtanácsa utazik el a falujukba, ott tartják a tárgyalást. Még a Nyugat-Dunántúlon is egyre gyakrabban fordul elő, hogy a tanúk vagy vádlottak pénz hiányában nem mennek el a más városokban kitűzött perekre, s e miatt húzódhatnak az ügyek. 

Klub Rádió

Önbecsapás azt állítani, hogy sikeresek a szankciók - Orbán

Önbecsapás azt állítani, hogy az Európai Unió szankciós politikája Oroszországgal szemben sikeres, hogy ennek folytatása elegendő, és meg fogja oldani a konfliktust - jelentette ki az Európai Unió állam- illetve kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozójára érkezve Orbán Viktor miniszterelnök.

Megkezdődött az EU-csúcs

Az ukrajnai orosz agressziós cselekmények miatt az Oroszország elleni uniós szankciók lehetséges megszigorításáról szóló találgatások közepette kezdődött Megkezdődött Brüsszelben az EU-országok csúcsvezetőinek rendkívüli tanácskozása.

Parlamenti vitanapot akar az MSZP

Az MSZP arra szólítja fel a Fidesz-kormányt, hogy kezdeményezzen parlamenti vitanapot a gyermekszegénység felszámolásának lehetséges módjairól. Az ellenzéki párt közleményében azt írta: ha Magyarország valóban fejlődne, "mint ahogy azt a Fidesz megpróbálja elhitetni", nem kellene egyre több gyermeknek "ingyenkonyhákon" ennie, a szülők ki tudnák fizetni a tankönyveket.

Kövér szerint javult Magyarország megítélése

Németországban javult Magyarország megítélése az utóbbi időszakban - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke Berlinben, ahol tárgyalt németországi magyar szervezetek képviselőivel és részt vett a második világháború következtében szülőföldjükről elűzött németeket összefogó Elüldözöttek Szövetsége ünnepségén.

Útlezárás a 6-os főúton

Két személyautó ütközött össze frontálisan a 6-os főúton Érd előtt egy kilométerrel kora délután. A balesetnek négy sérültje van, az utat lezárták - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem.

168 óra - Vélemény

Arctalan háttérhatalmak

Előrebocsátandó, természetesen mindenkinek jogában áll a nyilvánosság előtt is mindenfélét összehordani, és egyáltalán nem kötelező, hogy a mondottakból értelmes, átgondolt tartalom kerekedjen.

Előre az orbáni úton!

Azt állítja Orbán Viktor, hogy a kormány jó úton halad az egymillió új munkahely megteremtése felé.

Tessék elővenni

Azt állítja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy minden szövetségesi kötelezettségünket teljesítettük, kivéve a NATO által megkívánt védelmi kiadási szintet.

A Kertész-ügy

A Kertész-ügy – amelynek előzményeit a Mozgó Világ szeptemberi számában igyekszem kibontani – elsősorban irodalmi botrány. Ugyanakkor politikai is, minthogy robbanásig feszült közéletben játszódik, és aktív szereplőinek zömét legkevésbé az irodalom érdekli.

Ennek nem lesz jó vége

Azt állítja Orbán Viktor, hogy nekünk a legrosszabbkor jött az orosz válság.

Origo

Ma túl sok a Senki, a Bárki és az Akárki. És kevés a Valaki...

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 137. rész.

Könnyű ételek a forró nyárban - ezektől biztosan nem hízol el!

A nagy nyári melegben nem igazán kívánjuk a nehezebb ételeket, hiszen azok ilyenkor megterhelik emésztőrendszerünket, így a legtöbben valami könnyű, hűsítő fogásra szavaznak. Mutatjuk is három kedvencünket!

Storcz a realitások talaján maradna

Júliusban a brandenburgi felnőtt Európa-bajnokságon, illetve az ifjúsági és U23-as világbajnokságon is halmozta az érmeket a magyar kajak-kenu válogatott, ezért Storcz Botond vezetőedző úgy véli, hogy lehet és kell is nagyot álmodni a moszkvai világbajnokság előtt.

A rablásnál szerzett fegyver buktatta le

Csaknem 100 millió forintot rabolt egy pénzszállító autóból 2005-ben a vád szerint egy férfi, akit az a nála hat évvel később megtalált fegyver buktatott le, amelyet a rabláskor vett el a pénzszállító vagyonőrétől. Vádat emelt ellene a Fővárosi Főügyészség.

Index - 24

Gondolta volna, hogy ilyen egyszerűen milliomos lehet?

Annyi lett volna a meló, hogy vesz egy lottószelvényt és bejelöli ezt az öt számot-

Ezt tényleg művészet volt kihagyni

Malanda biztosan európai rekordot fog dönteni, a Wolfsburg játékosa sorra hagyja ki a kihagyhatatlant.

Klórgáz szivárgott egy újpesti házban

A mentők három embert vizsgálnak.

Stop.hu

Parlamenti vitanapot akar a gyermekszegénység felszámolásáról az MSZP

Az MSZP arra szólítja fel a Fidesz-kormányt, hogy kezdeményezzen parlamenti vitanapot a gyermekszegénység felszámolásának lehetséges módjairól.

Ki lett milliomos? Íme az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

Szivárgó klórgáz miatt vitte el a mentő egy újpesti társasház három lakóját

Klórgáz szivárgott egy újpesti társasházban szombaton, a mentők három embert vizsgálnak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Új "motívum" a Szabadság téri emlékművön

Csodálatos új elemmel bővült a történelemhamisító Szabadság téri emlékmű ami nagyban erősíti a kompozíció szimbolikáját - írta a Kettős Mérce a Facebook oldalán, a fent is látható fényképet mellékelve.

Megúszta házi őrizettel a férfi, akit 270 milliós áfacsalással vádolnak

Házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton azt a Frankfurtból hazahozott hódmezővásárhelyi férfit, aki ellen még 2013-ban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot költségvetési csalás gyanúja miatt.

Világgazdaság

Jön az új fapados légitársaság

Az orosz Aeroflot légitársaság ez év végéig létre kívánja hozni új fapados leányvállalatát.

Készüljön fel a gyenge porszívókra!

Egy uniós előírás szerint porszívót, hőtőgépet és mosógépet szeptembertől csak energiacímkével lehet forgalomba hozni. Hétfőtől csak olyan porszívó hozható újonnan forgalomba, amelynek teljesítménye 1600 Watt alatti.

Gyarapodnak az őshonos fajták

A vidéki munkaerő megtartásában, a legeletőterületek hasznosításában is jelentős szerepet játszanak az agrártárca szerint a védett őshonos, illetve veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták. Több fajtánál gyarapodást sikerült elérni az elmúlt években.

Fukusima: az oroszok besegítenek

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern radioaktív hulladék kezelésével foglalkozó vállalata, a RoszRAO egyike annak a három külföldi cégnek, amelyet felkértek a japán hatóságok a Fukusima Daiicsi (Fukusima-1) atomerőműben 2011 márciusában történt baleset miatt elszennyeződött vizek radioaktív tríciumtól való mentesítésre.

Fékgondok lehetnek hat Audi-modellnél

Az Audi 70 ezer autót hív vissza fékproblémák miatt. Hat modellt érint a döntés.

Blikk

Kvitova kiesett

br clear='all'/br/br/a href="http://da.feedsportal.com/r/204367129902/u/53/f/632414/c/34559/s/3dff20e7/a2.htm"/a

Beperelték a Hercules rendezőjét

br clear='all'/br/br/a href="http://da.feedsportal.com/r/204367129546/u/53/f/632414/c/34559/s/3dff1e22/a2.htm"/a

Újabb gól nélküli döntetlent játszott az Újpest

br clear='all'/br/br/a href="http://da.feedsportal.com/r/204367101895/u/53/f/632414/c/34559/s/3dff295d/a2.htm"/a

Fekve demonstráltak a nagykövetség előtt

br clear='all'/br/br/a href="http://da.feedsportal.com/r/204367129136/u/53/f/632414/c/34559/s/3dff1a09/a2.htm"/a

Ronaldo nem játszik a Sociedad ellen

br clear='all'/br/br/a href="http://da.feedsportal.com/r/204367101484/u/53/f/632414/c/34559/s/3dfeafc6/sc/12/a2.htm"/a

Hiradó

MNO

Putyin: Megerősítjük nukleáris elrettentő erőinket

Orosz tankok romboltak le egy falut a kelet-ukrajnai Luhanszk közelében a kijevi kormány szerint. Ukrajna azt állítja, hogy a szakadárok kipróbált orosz egységektől kaptak erősítést. Moszkva továbbra is tagadja, hogy bekapcsolódott a harcokba.

Feloldották az útlezárást a 6-os főúton

Feloldották az útlezárást a 6-os főút Érd előtti szakaszán, ahol szombat kora délután két személyautó ütközött össze frontálisan.

Házi őrizetbe került H. Endre

Házi őrizetbe került az a hódmezővásárhelyi férfi, akit csütörtökön hoztak haza Németországból. H. Endrét csalással gyanúsítják, fiktív számlák előállításával 270 milliós kárt okozhatott az államnak.

Orbán: A szankciós politika eddig nem volt sikeres

Újabb büntető intézkedésekkel sújthatja az Európai Unió Oroszországot, a magyar miniszterelnök nem ért egyet a szankciókkal, Orbán Viktor az ukrán válságot tárgyalásokkal rendezné.

Magyar segítséget kapnak a román juhtenyésztők

Romániai juhtenyésztők látogattak Tolna és Bács-Kiskun megyébe, hogy tapasztalatokat szerezzenek.

168 óra - Itthon

Vitanapot a gyermekszegénységről

Az MSZP arra szólítja fel a Fidesz-kormányt, hogy kezdeményezzen parlamenti vitanapot a gyermekszegénység felszámolásának lehetséges módjairól.

Varga a törlesztőrészletekről

A nemzetgazdasági miniszter szerint a pénzintézetek által az állammal szemben indított, a napokban zajló devizahiteles perek állása is azt mutatja, hogy a bíróság szerint is tisztességtelenül jártak el a bankok az ügyfeleikkel szemben.

Keresztény bosszú

„Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét” – olvasható az Alaptörvény preambulumában, a Nemzeti Hitvallásban.

Hír TV: Törvényes az ukrajnai magyarok mozgósítása

A haza védelme minden állampolgárnak kötelessége – mondta a Magyarország élőben című műsorban Kaiser Ferenc katonai szakértő. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának egyetemi docense szerint Ukrajnának a saját területén joga van behívni a fegyvert fogni képes férfilakosságot.

A kormány visszautasít

A magyar kormány a norvég kormánnyal fennálló vitájának gyors és eredményes lezárásában érdekelt, és visszautasítja, hogy Magyarország alapvető demokratikus értékek iránti elkötelezettségét bárki kétségbe vonja. Mindezt az – az MTI birtokába került – levél tartalmazza, amelyet a Miniszterelnökség pénteken küldött el az Európai Unió, a NATO, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagországai Budapesten akkreditált nagyköveteinek, válaszul Vidal Helgesen norvég európai ügyi miniszter megnyilatkozásaira.

Sport Géza

Ezt tényleg művészet volt kihagyni

Malanda biztosan európai rekordot fog dönteni, a Wolfsburg játékosa sorra hagyja ki a kihagyhatatlant.

Ma nem volt jó manchesteri futballdrukkernek lenni

A United ikszelt és továbbra is nyeretlen, a Stoke pedig idegenben verte a bajnok Cityt.

Metropol

EU-csúcs: Orbán szerint nem sikeres a szankciós politika

Orbán Viktor szerint tárgyalásos úton kell megoldani az orosz-ukrán konfliktust. Este további szankciókról tárgyalhatnak.

Oroszbarát felkelők lelőttek egy csatarepülőt

Az ukrán csatarepülőt orosz rakétával találták el. A pilótának sikerült katapultálni.

Putyin szerint megállapodtak Porosenkóval

Az orosz elnök szerint Minszkben sikerült megállapodniuk a további humanitárius segélyekről.

Lezuhant egy ukrán teherszállító repülőgép

A baleset Algéria déli részén történt, a balesetet senki nem élte túl.

Hétfőn kezdődik az iskola

Hétfőn mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát.

HR Portal

Miért és hogyan képezzük a munkatársakat? Fókuszban a HR-képzési piac HR-es szemmel

Az üzleti siker és fejlődés motorja a munkatársak, köztük a HR munkatársak hatékony képzése. Hogyan mérlegeljünk, hogyan válasszunk? – HR munkatársak, így választotok ti.

Az Év CIO-ja 2014-ben Bányai Ervin

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2014-ben is kiírta az Év CIO-ja pályázatát. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint a díjjal elismerje az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó CIO (Chief Information Officer) munkáját – írja a VISZ közleménye.

Az első munkahelyem - amit mindenképpen tudnod kell

Közeledik szeptember elseje, sok fiatal első munkanapja. Az iskola elvégzése után a legtöbben még szabadon töltik az utolsó nyarat, és a munkaerőpiac is lelassul ilyenkor. Így évről-évről a legtöbb fiatal szeptember elején áll munkába életében először. A LIGA Szakszervezetek ezért most a lehető legrövidebben összefoglalta számukra, hogy mik az alapvetően fontos szabályok, amelyekre oda kell figyelni.

Gazdasági növekedés hozhatná haza a kivándorlókat

Az egyik MNB-s vezető szerint egy nagyobb gazdasági növekedés 10-15 éven belül felvillanthatná a reményt, hogy a külföldre ment munkavállalók hazajöjjenek.

Szakmai közösségi oldal indult a szolgáltató központosoknak

SSC Heroes néven a hazai szolgáltató központok (Shared Service Center) érintettjeit összegyűjtő közösségi portál indult, amely a szektor ismertségét hivatott növelni, és a szakma kommunikációját támogatni.

Info Rádió

Az ország legkisebb iskolájában is megkezdődhet a tanítás

Komlóskán, az ország legkisebb nemzetiségi általános iskolájában szeptember elsején újra megkezdődhet a tanítás, a padokba öt kisiskolás ülhet be, két pedagógus oktatja majd őket.

Galló Istvánné: Gellert kapott a béremelés

Bár szeptembertől ismét emelkedik a pedagógusok bére, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azzal lenne igazán elégedett, ha az oktató-nevelő munkát segítő munkavállalók juttatásait rendeznék. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy a szakoktatók, az óvodai dadusok, pedagógiai asszisztensek egyáltalán nem kaptak béremelést, jóllehet ők is részt vettek a közoktatás átalakításában.

Választási bizottságok: holnap lejár a határidő

A jogszabály szerint legkésőbb az októberi önkormányzati választás előtti 42. napon - azaz most vasárnap - meg kell választani a helyi választási bizottságokat.

FT: a Nyugatnak kemény választ kell adnia Putyinnak

Nem fér kétség ahhoz, hogy megkezdődött az orosz támadás Ukrajna ellen, a Nyugatnak pedig világossá kell tennie Vlagyimir Putyin számára, hogy minél jobban súlyosbítja a helyzetet, annál nagyobb árat lesz kénytelen ezért fizetni - így foglalt állást szombati szerkesztőségi cikkében a tekintélyes brit gazdasági és politikai napilap, a Financial Times (FT) európai kiadásában.

Rákóczi Szövetség: 5400 magyar iskolakezdő kap ösztöndíjat

A Kárpát-medencében összesen 5400 magyar iskolakezdőt részesít ösztöndíjban a Rákóczi Szövetség az ősz folyamán - közölte a szervezet az MTI-vel.

Portal Klub

Tint Color

Tint.jpg

Beltéri fehér, gyárilag színezett falfestékek több ezer színből álló színkártyáinkból egyéni kívánság alapján számítógépes színkeverés!

PORTAL Klubkártyával 8% kedvezmény!
Magányszeményként igénylej Klubkártyát ITT!
Cég képviseletében szeretnél résztvenni a Portal Csoport életében? Hívd tanácsadónkat +36/70-387-9108

Tovább

Human Map - Készen áll a változásra?

Cégünk a kis- és középvállalkozások stabilitásának növelésére szakosodott szakértő szervezet. A Human Map Vezetéslélektani és Képességfejlesztő Intézet elsődlegesen a KKV felső- és közép vezetőit, felelős beosztású dolgozóit hivatott a modern munkapszichológia módszertanaira oktatni, azok alkalmazásával a vállalati hatékonyságot fejleszteni. Ma már a szakma is úgy hív minket, hogy a KKV specialisták.

human1.jpg
A Human Map a PORTAL Csoport stratégiai partnere, mert céget vezetni tudni kell, változtatni tudni kell!
www.humanmap.hu

Tovább

Alory -Testi lelki stúdió

 
Marokkói stílusú, bensőséges és meghitt környezetben várjuk azokat, akik kényeztetésre, felüdülésre vágynak, keresik a béke és nyugalom szigetét, és akik számára a test-lélek harmóniája fontos.
alorylogo.jpg

Szépség és egészség kívül-belül”

Portal Klub kedvezmény 15%
Nincs még Portal Klubkártyája? Igénylejen ITT!

Tovább

VOSZ-BESZ – Kedvezményes Beszerzési Rendszer

   
voszbesz_logo.jpg A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének új szolgáltatása kézzelfogható előnyökhöz juttatja a magyar vállalkozásokat.

A szolgáltatás a VOSZ-BESZ Zrt-n keresztül valósul meg, és lehetővé teszi, hogy a szervezet – a tagság együttes vásárlóerejét kihasználva – a gyártóktól és szolgáltatóktól jelentős kedvezményeket kapjon.

Tovább

Transzferár nyilvántartás elkészítési határideje


A vonatkozó jogszabályi előírások alapján a szokásos piaci ár megállapítására vonatkozó nyilvántartás elkészítési határideje a társasági adóbevallás benyújtásának időpontjával egyezik meg.

A PORTAL Csoport kiemelt partnere
logo1.jpg
www.transzferartanacsadas.hu

Tovább

Micó Fogadó és Étterem

   
Hétvégi szállás akciónk: Töltsön el nálunk egy kellemes hétvégét!
Vacsorával 2 fő részére 10.000 Ft/éjszaka + ajándék egy üveg pezsgő!
 
fogadokinn.JPG etteremkiss.JPG
 
Portal Klubkártyával szállóvendégekenk 30% étterni kedvezmény!
Még nincs klubkártyád? Hívd tanácsadónkat +36/70-387-9108
   

Tovább

Black Coffee - Ahol az ősi Kína találkozik a modern tudománnyal

   
black.jpg Kizárólag prémium minőségű arabica feketekávét és 100%-ban organikus Ganodermát tartalmazó Organo Gold Gourmet Black Coffee egészen biztosan elcsábítja és felélénkíti az érzékeit.

Portal Klubkártyával kedvezményesen juthatsz hozzá!
 

Tovább

Portal Csoport

portal csoport logo.jpg
 
Velünk előrébb juthat! Ügyfeleket, vásárlókat, új üzletet, partnereket szerezhet!
 
A PORTAL Csoport akarni és tenni képes vállalkozókat tömörít egységbe és igényes vásárlókat hoz Önnek! Olyanokat, akiknek fontos a minőség jó áron. A bizalomra építünk!

Több mint 3000 partner országosan.

Tovább

Portal KlubwebbikeRési-K KftProferre Tanácsadó Kft.Stefi MesterPortal csoportHotelinfóNobonet